Over Marlies

Trauma is alles wat indruk heeft gemaakt en wat je niet hebt uitgedrukt via je lichaam. Zodra je dat uitdrukt komt er heling.

Door Lichaamswerk ben ik opnieuw in contact gekomen met mijn eigen lichaam en leerde naar subtiele signalen te luisteren. Ik zie mijn lichaam als prachtig kompas wat mij vertelt of iets klopt voor mij of niet. Zelf loop ik via mijn lichaam het pad van trauma naar heelwording. Ik geloof dat je elke intense ervaring kan integreren in je lichaam. Dat het zelfs een vliegwieleffect kan hebben op je persoonlijke groei en transformatie. Wie we in essentie zijn, is nooit getraumatiseerd geweest. Die is heel en ongeschonden. Daarop leren afstemmen brengt je onmiddellijk in verbinding met je eigen helderheid, liefde en kracht.


Een kenmerk van mensen die bij mij een traject starten is dat ze aangeven dat ze er zin in hebben. Dat komt door mijn vrolijke, heldere en humorvolle benaderingswijze, terwijl ik ook diepgaand en grondig werk. Maar heling brengt meer licht en levensvreugde en dat spreekt mensen aan. 

Ik ben opgeleid als lichaamsgericht psychotherapeut en ik ben een gediplomeerd leraar Zijnsoriëntatie nadat ik de de zesjarige opleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie heb gedaan. Dit is een spiritueel pad met dieptepsychologische kennis en waar je je leert enten in wie je werkelijk bent, terwijl je niets van je geschiedenis uitsluit. Dit inspireert mij in hoe ik mijn sessies aanbied. Ik heb naast mijn praktijk ook een leerruimte voor Zijnsoriëntatie, waar ik Zijnsoriëntatie onversneden aanbied in de vorm van belichaamde inspiratie avonden, training in Gezonde Zelfliefde en retraites. 


Bij mensen voel ik meteen aan waar het knelpunt zit in hun lichaam. Mijn aandacht wordt als vanzelf naar die plek getrokken. Hier zit vaak de blokkade of het pijnpunt. Door er samen stil bij staan brengt je thuis bij jezelf. Gevoelvol en stevig geground. Wanneer je diepergaande ervaringen in je leven hebt opgedaan (trauma) en je voelt dat het tijd is om deze helder en liefdevol aan te kijken; welkom!


Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Of gewoon even sparren?

Vul het formulier en ik neem zo snel mogelijk contact op. 


Marlies Roosendaal is aangesloten bij Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en Tuchtrecht Complementaire Zorg