Over Marlies

Trauma is alles wat indruk heeft gemaakt en wat je niet hebt uitgedrukt via je lichaam. Zodra je dat uitdrukt komt er heling.

Door Lichaamswerk ben ik opnieuw in contact gekomen met mijn eigen lichaam en leerde naar subtiele signalen te luisteren. Ik zie mijn lichaam als prachtig kompas wat mij vertelt of iets klopt voor mij of niet. Zelf loop ik via mijn lichaam het pad van trauma naar heelwording. Ik geloof dat je elke intense ervaring kan integreren in je lichaam. Dat het zelfs een vliegwieleffect kan hebben op je persoonlijke groei en transformatie. Wie we zijn is nooit getraumatiseerd geweest, dit is heel en ongeschonden. Daarop afstemmen brengt je onmiddellijk in verbinding met je eigen helderheid, liefde en kracht.

Op Verwoude ben ik opgeleid als ‘Begeleider Lichaamswerk’. Dit pad van lichaamsbewustzijn heb ik niet meer los gelaten en ik heb andere lichaamsgerichte vormen ervaren zoals Somatic Experience ® en therapeutische massage. Deze werkvormen zet ik in mijn eigen praktijk in naar eigen inzicht en intuïtie.

Ik ben een gediplomeerd leraar Zijnsoriëntatie nadat ik de de zesjarige opleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie heb gedaan. Dit is een spiritueel pad met dieptepsychologische kennis en waar je je leert enten in wie je werkelijk bent, terwijl je niets van je geschiedenis uitsluit. Je leert je heelheid belichamen. Zijnsoriëntatie inspireert mijn praktijk voor lichaamswerk en ook in hoe ik mijn sessies aanbied. Ik heb naast mijn praktijk ook een leerruimte voor Zijnsoriëntatie, waar ik het pad van Zijnsoriëntatie aanbied in de vorm van meditatieavonden, training in Gezonde Zelfliefde en retraites. 

Bij mensen voel ik meteen aan waar het knelpunt zit in hun lichaam. Mijn aandacht wordt als vanzelf naar die plek getrokken. Hier zit vaak de blokkade of het pijnpunt. Door er samen stil bij staan brengt je thuis bij jezelf. Gevoelvol en stevig geground. Wanneer je diepergaande ervaringen in je leven hebt opgedaan (trauma) en je voelt dat het tijd is om deze liefdevol aan te kijken; welkom.

Marlies Roosendaal is aangesloten bij Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en Tuchtrecht Complementaire Zorg