Masterclass Belichaamd Begeleiden
Ontdek de basis van lichaamsgericht coachen in 1 dag

Werk jij met mensen en herken je dat het lastig is om in contact met een ander bij je zelf te blijven?
Dat je je uitgeput voelt wanneer je cliënt eindeloos doorpraat en je niet weet met welke vragen je een ander in contact met zijn lichaam kan brengen? Of dat je zelf snel naar je hoofd schiet en je eigen lichaam niet meer voelt?

Wat ik heb ontdekt in mijn vorm van begeleiden is dat dichtbij jezelf zijn van essentiële waarde is wanneer je mensen begeleidt. Want wanneer jij dicht bij jezelf bent, nodig je een ander automatisch uit om dat ook te zijn. Het is cruciaal dus, om te leren belichaamd te zijn.  Je lichaam is een ingang om in het nu te zijn en daardoor meer de wijdse ruimte te ervaren van zijn, waar jouw intelligentie als vanzelf meer gaat stromen. 

Voor wie is de masterclass Belichaamd Begeleiden?
Coaches en psychologen en andere mensen die direct met mensen werken zoals managers, therapeuten, mediatiors etc.

Je denkvermogen heeft prachtige kwaliteiten, en tegelijk komt je intuïtie vrij in de ruimte met weinig gedachten en in afstemming met jezelf. Dus je lichaam voelen en jezelf daarvan gewaar zijn brengt je direct in contact met die diepere laag. De ingevingen die je wil doen komen als vanzelf en je houdt de aansluiting met je gesprekspartner.

Om ook te leren belichaamd te begeleiden heb ik daarvoor masterclasses en supervisie oefenbijeenkomsten ontwikkeld, zodat jij er de dag erna al in je eigen praktijk mee kunt werken.

Wat deelnemers over mijn masterclasses zeggen:

“Lichaamsgericht coachen begint bij jezelf, in je eigen lichaam zijn. De masterclass van Marlies brengt je precies daar. Zo mooi hoe Marlies je voorleeft, voordoet en laat ervaren hoe het werkt en hoe het gaat als je het lichaam volledig betrekt bij het begeleiden van mensen. De afwisseling tussen ervaren en ook zelf aan de slag brengt je al na één dag zo veel verder. Het is een cadeau voor jezelf om in de liefdevolle en veilige setting die Marlies creëert, stappen te mogen zetten binnen lichaamswerk. De inspiratie van deze masterclass is zo groots, dat ik er in mijn praktijk voor life coaching meteen mee verder wil en dat ik dit ook kan! Bedankt voor deze stralende dag in Amsterdam! – Karin Meerman, praktijk voor Lifecoaching

“Tijdens de oefenbijeenkomst heb ik een kijkje mogen nemen in mijn eigen binnenwereld. Het verbaast me hoe snel ik tot inzichten en antwoorden kwam. Marlies heeft mij doen inzien hoe gemakkelijk het is om vragen terug te brengen naar het eigen lichaam. En samen op ontdekkingsreis te gaan. Door mijn eigen ervaring in het ondergaan van een life demonstratie heb ik ingezien hoe fijn het is om rustig begeleid te worden door mijn eigen lichaam. Het oefenen heeft me zelfvertrouwen gegeven in mijn eigen talenten. Marlies spiegelde mij hier heel erg goed in. Ook deed ze interventies waardoor ik precies kon zien en begrijpen hoe ik een ander pad in kan slaan als ik vastloop.
De belevingswereld van een mens is zo groot. En de binnenwereld zo rijk. Het is zonde om hier niet mee aan de slag te gaan en op mind niveau te blijven hangen. Door de sessies met Marlies zie ik in hoe eenvoudig het is om samen op ontdekkingsreis te gaan in de binnenwereld van ons mens zijn. Het raakt, het laat voelen, het bevrijdt. Marlies geeft ruimte en werkt met aandacht.” – Karlijn Scheffers, coach bij de Reis van de Held in Business

Wat kun je verwachten?

De ochtend
We starten met lichaamswerk en een korte meditatie. Vervolgens deel ik kennis over en geef ik context bij het lichaamsgericht werken.
Wat is het, hoe werkt het en wanneer zet je het in. Ik deel mijn ervaringen in sessies en wat de resulaten zijn van lichaamsgericht coachen. Aansluitend geef ik een life-demonstratie van een sessie met 1 van de deelnemers.

De middag
Gaat het over zelf ervaren en zelf leren van lichaamsgericht coachen.
Je gaat uitgebreid oefenen in een veilige setting en je krijgt van mij interventies op maat wanneer je vastloopt. Zodat je zelfvertrouwen ontwikkelt om dit ook met jouw klanten te gaan doen.
Na de masterclass krijg je van mij begeleiding via mail of telefonisch om datgeen te delen waar je tegenaan loopt in de praktijk. Ook bied ik supervisie oefenbijeenkomsten zodat jij het lichaamsgericht coachen verder ontwikkelt in jouw eigen werksituatie.

Het team
Mijn begeleidersopleiding heb ik op Venwoude gedaan, een centrum voor persoonlijke groei en waar ik ook een jaar heb gewoond en een leiderschapsopleiding heb gedaan. Na mijn beroepsopleiding tot begeleider in lichaamswerk heb ik op Venwoude een aantal trainingen in trauma werk geassisteerd.

Aansluitend heb ik een teamcoachopleiding gedaan, de driejarige opleiding de Zijnstraining aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht en studeer ik vanaf september jl. als Leraar Zijnsoriëntatie in opleiding aan dezelfde school.

Naast mij zal Muriël Lindeijer mij assisteren als het team voor de masterclass.

Muriël Lindeijer “In mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam miste ik een wezenlijk onderdeel: het daadwerkelijk contact maken met cliënten. In mijn zoektocht hiernaar belandde ik bij de sectie Lichaamsgericht Werkend Psychologen van het Nederlands Instituut van Psychologen. Eerst als student, nu sinds twee jaar in de rol van voorzitter. Lichaamsgericht werken helpt mij als psycholoog de signalen van mijn cliënt en mezelf helder waar te nemen door in aandacht aanwezig te zijn. Het lichaam geeft continu signalen af en voor mij ligt de uitdaging in het waarnemen hiervan zodat de cliënt het kan gaan verbinden aan gevoelens, gedachten en gedragingen. Dit is ook de basis van mijn werk bij Altrecht Psychosomatiek Eikenboom, waar ik vanaf januari start met de opleiding tot GZ-psycholoog en ik cliënten behandel met chronische pijn, chronische vermoeidheid en uitvalsverschijnselen. Het lichaam bevat een schat aan informatie die je verder brengt als je leert naar de taal van je lichaam te luisteren. In de Masterclass Belichaamd Begeleiden hoop ik hieraan te kunnen bijdragen.”

Wanneer?

Zaterdag 14 maart 2020                                                                                                 Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Investering?
160 euro (excl. 21% btw) met bedrijfsfactuur

Wil je je opgeven? Stuur me een mail via marlies@lichaamswerkamsterdam.nl.

Waar?
Een mooie lichte ruimte in Amsterdam Oud-West, Bilderdijkkade 26 IV. Makkelijk met OV te bereiken, parkeermogelijkheden (betaald) voor de deur.