Zijnsoriëntatie – retraitedag

Zijnsoriëntatie – Retraitedag

Winterretraitedag 'Kom in contact met je Spiritaard' 

In een ruimte voorbij tijd, waar je je dagelijkse zorgen en gedrevenheid even laat voor wat ze zijn, kom je in contact met jouw ware aard. We nemen hier een hele dag voor, met veel ruimte en liefdevolle vriendelijkheid.

Door de weldaad van stilte toe te laten, ga je ervaren dat wie jij bent veel ruimer, vrijer en losser is dan hoe je jezelf doorgaans kent. Het gaat om thuiskomen bij jezelf, in je natuurlijke vrije aard. Die van nature sensueel en stromend is. 

Rust in stilte
Het is in ons dagelijks leven vaak moeilijk voor te stellen dat er zo'n diepe weldadige stilte in onze eigen geest aanwezig is. In meditatie maak je ruimte voor die stilte en kan je dit na enige oefening echt wel ervaren. In retraites geef je de stilte nog meer ruimte. Je systeem  heeft dan meer tijd  om eraan te wennen, omdat je langer achter elkaar afgestemd blijft en de drukte van je dagelijks leven even buiten houdt. Daardoor werkt de afstemming dieper door. Zo leer je te rusten in de roerloze, stille openheid van je geest. Je raakt op je gemak met die stilte. Hoe meer ruimte je het geeft, des te meer gaat het langzaam maar zeker ook doorwerken in je leven van alledag. Je leert om 'thuis te blijven' in die roerloze ruimte in alle omstandigheden.

Deze Zijnsgeoriënteerde retraitedag werken we met de kracht van stilte, subtiel lichaamswerk, energiewerk, meditatie en visualisatie. 


"Ik vond de rusten in zijn retraite dag ontzettend fijn. De combinatie van lichaamswerk met verschillende soorten meditatie en een stukje theorie spraken me erg aan. Ik kwam moe aan op de retraite dag en zag in het begin best op tegen een hele dag stil zijn. Maar na een kwartier merkte ik al dat mijn energie heel anders was en merkte ik dat ik volgens mij helemaal niet moe was, maar dat er veel emoties waren die in mijn lijf opgekropt waren en waar ik zelf niet bij stil wilde staan. Aan het einde van de dag voelde ik me rustig en  schoon. Een volgende dag doe ik graag weer mee!" Cecile van Noord

"Ik kan me voorstellen dat een elektrische auto zich zo voelt na de snellader… Een retraitedag van Marlies is je één dag onderdompelen in Zijn. Zodra je binnenstapt wordt je uitgenodigd om je te landen, los te laten en contact met je innerlijke vuurtje te zoeken. Marlies weet je van de eerste tot de laatste meditatie direct en zorgvuldig te begeleiden, luchtig, eenvoudig en zonder omwegen via lichaamswerk en zitmeditatie. Door haar aandacht voor de kwaliteiten van Zijn, leg je contact, krijg je écht contact met jouw aard. In Zijn is alles ruimer, stiller, levendiger en vol mogelijkheden en kleur, zonder dat er iets mee moet. Zo verliet ik na een retraitedag de ruimte, weer vol als Zijn" Dorien Visser


Als je mee wil doen, meld je dan hier aan. 

Deze retraitedagen vinden plaats in de meditatiestudio Bilderdijkkade in Amsterdam. 

Datum:  vrijdag 19 januari 2024 Winterretraitedag 'Kom in contact met je Spiritaard'

Tijd: 10:00. -17:00 uur. Welkom vanaf 9:45 uur. 

Inclusief: thee, fruit en biologisch lekkers. Lunch verzorg je zelf of geniet je in één van de lunchtentjes in de buurt.

Kosten: €139,- voor particulieren en ZZP'ers/ organisatie tarief op aanvraag. 

Er is ruimte voor 8 deelnemers per dag. Meditatie ervaring is niet vereist. Deze retraitedag is voor beginners en gevorderden.

Meditatiematten, meditatiekussens en bankjes zijn aanwezig. Eventueel kun je ook op een stoel zitten voor je meditatie. 

Annuleringsregeling:

Binnen 6 weken voor aanvang van de Retraitedag betaal je 25 % van de trainingskosten. Binnen 4 weken 50 % en 

binnen 2 weken 100 %. 

Marlies Roosendaal is een gediplomeerde leraar Zijnsoriëntatie die zes jaar in opleiding is geweest aan de School voor Zijnsoriëntatie en lid is van de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie.