Cursus Gezonde Zelfliefde

Cursus Gezonde Zelfliefde

Een cursus (van acht dagdelen van drie uur) voor mensen die 'Gezonde Zelfliefde' willen leren verkennen en in de praktijk willen brengen. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen die (nader) kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Gezonde ​Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.

Gezonde Zelfliefde is niet vanzelfsprekend aanwezig, vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt herhalen we overlevingspatronen die ons opgetrokken houden en die weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zijn onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding vaak kwijt. 

 

In de cursus leer je onder andere om je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Je leert switchen van de 'doe-modus' naar de 'Zijns-modus'. Door wat langer te blijven bij hoe het nu is en wie je nu bent, kom je in contact met jouw meest nabije en intieme Zijn. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen. Je leert je rechtstreeks te richten op de rijkdom, ruimtelijkheid en compleetheid van wie je al bent, op je al aanwezige vrije aard. Gezonde Zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn.  

De cursus bestaat uit acht dagdelen. In de cursus leer je:
- stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn
- liefdevolle, open aandacht geven aan waar je bent, hoe je bent en wie je bent
- ontspanning dieper toelaten, waardoor je gaat rusten in je eigen energetische basis (grounding)
- je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte. 
- warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf
- je eigen basale goedheid kennen en daarmee in contact te blijven in stressvolle situaties
- zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet

Door Gezonde Zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller. Je leert rusten in je eigen basis en bent hierdoor beter geground en minder opgehangen aan omstandigheden. Je staat losser en vrijer in het leven en ontwikkelt liefdevolle betrokkenheid naar jezelf en anderen.


Deze cursus wordt door mij in de herfst 2022 gegeven. Binnenkort volgen data, wijze van aanmelden etc. 

Mocht je al interesse hebben in deze cursus; laat het me weten in een mail bericht of via mijn contactformulier. Ik plan dan een kennismaking met je in. Welkom.