Cursus Gezonde Zelfliefde

Cursus Gezonde Zelfliefde

Een cursus (van acht dagdelen van drie uur) voor mensen die 'Gezonde Zelfliefde' willen leren verkennen en in de praktijk willen brengen. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen die (nader) kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Gezonde Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.


Gezonde Zelfliefde is niet vanzelfsprekend aanwezig, vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt herhalen we overlevingspatronen die ons opgetrokken houden en die weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zijn onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding vaak kwijt. 

 

In de cursus leer je onder andere om je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Je leert switchen van de 'doe-modus' naar de 'Zijns-modus'. Door wat langer te blijven bij hoe het nu is en wie je nu bent, kom je in contact met jouw meest nabije en intieme Zijn. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen. Je leert je rechtstreeks te richten op de rijkdom, ruimtelijkheid en compleetheid van wie je al bent, op je al aanwezige vrije aard. Gezonde Zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn.  

De cursus bestaat uit acht dagdelen. In de cursus leer je:

- stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn

- liefdevolle, open aandacht geven aan waar je bent, hoe je bent en wie je bent

- ontspanning dieper toelaten, waardoor je gaat rusten in je eigen energetische basis (grounding)

- je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte. 

- warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf

- je eigen basale goedheid kennen en daarmee in contact te blijven in stressvolle situaties

- zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet


Door Gezonde Zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller. Je leert rusten in je eigen basis en bent hierdoor beter geground en minder opgehangen aan omstandigheden. Je staat losser en vrijer in het leven en ontwikkelt liefdevolle betrokkenheid naar jezelf en anderen.


Deze cursus die start op 15 maart wordt door Marlies Roosendaal verzorgd op vrijdagochtend van 9:30 - 12:30 uur.  

Alle data: 15 en 22 maart, 12 en 19 april, 10 en 17 mei, 7 en 21 juni 2024 

Kosten: €441,- voor particulieren, incl 21 % btw. Excl. 21% btw voor zzp-ers.

Tarief voor de cursist die de cursus vergoed krijgt van de werkgever:  €677, excl. BTW

Tarief voor voltijdstudenten (MBO/HBO/WO) : € 338,40 (20% korting op de prijs van particulieren)

Locatie: Meditatiestudio Bilderdijkkade 26-IV Amsterdam

Als je interesse hebt in deze cursus of je aan wilt melden, dan kan dit via mijn contactformulier

Annuleringsregeling: 
Binnen 6 weken voor aanvang van de cursus betaal je 25% van de cursuskosten. Binnen 4 weken 50% en binnen 2 weken 100%.

Marlies Roosendaal is een gediplomeerde leraar Zijnsoriëntatie die zes jaar in opleiding is geweest aan de School voor Zijnsoriëntatie en lid is van de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie.

Op geplande momenten geeft Marlies Roosendaal een Kennismakingsworkshop Gezonde Zelfliefde in Amsterdam. Je bent van harte welkom om eraan deel te nemen, met of zonder ervaring in meditatie! Heb je hier ook interesse in, laat het me weten dan plan ik een nieuwe datum.

De cursus Gezonde Zelfliefde is een cursus van acht dagdelen. Voor mensen die op meditatieve wijze het verschil willen leren kennen tussen gezonde en neurotische zelfliefde en tevens kennis willen maken met de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijze.

Gezonde Zelfliefde omvat verschillende meditatievormen, visualisaties en beoefeningen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de school voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend, visualiserend. Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.

In de kennismakingsworkshop krijg je een voorproefje van de cursus Gezonde Zelfliefde. Daarnaast zal Marlies Roosendaal vertellen over Zijnsoriëntatie als pad van verlichte levenskunst. Ervaring met meditatie of Zijnsoriëntatie is niet vereist.

Ben je nieuwsgierig naar wat het beoefenen van Gezonde Zelfliefde voor jou kan betekenen? Heb je interesse, stuur me dan een bericht dan plan ik opnieuw een kennismakingsbijeenkomst. Je bent van harte welkom. 

Tijd: 10:00 -12:00 

Bijdrage: €15,- incl. btw

Locatie: Meditatiestudio Bilderdijkkade 26-IV Amsterdam. Wil je hieraan meedoen, meld je dan aan op marlies@lichaamswerkamsterdam.nl. Ik leg een meditatie kussen en mat voor je klaar.