Masterclass Belichaamd Begeleiden

Leer de basis van lichaamsgericht coachen in 1 dag in de Masterclass met als thema: 'helen van trauma IFS informed'

Werk jij met mensen en herken je dat het lastig is om in contact met een ander bij je zelf te blijven?
Dat je je uitgeput voelt wanneer je cliënt eindeloos doorpraat en je niet weet waar het uitknopje zit? En dat je de illusie hebt dat als je het goede antwoord geeft de ander vanzelf tot rust komt.

Wat ik heb ontdekt in mijn vorm van coachen is dat dichtbij jezelf zijn van essentiële waarde is wanneer je mensen begeleidt. Want wanneer jij dicht bij jezelf bent, nodig je een ander automatisch uit om dat ook te zijn. Het is cruciaal dus, om te leren ontspannen ofwel belichaamd te zijn. Daarmee ben je automatisch een stap dichter bij jezelf. Je lichaam is een ingang om in het nu te zijn en daardoor meer de wijdse ruimte te ervaren van zijn.

Voor wie is de masterclass Belichaamd Begeleiden?

Coaches en psychologen en andere mensen die direct met mensen werken. 

Je denkvermogen heeft prachtige kwaliteiten, en tegelijk komt je intuïtie vrij in de ruimte met weinig gedachten en in afstemming met jezelf. Dus je lichaam voelen en jezelf daarvan gewaar zijn brengt je direct in contact met die diepere laag. De ingevingen die je wil doen komen als vanzelf en je houdt de aansluiting met je gesprekspartner.

Om ook te leren belichaamd te begeleiden heb ik daarvoor masterclasses en supervisie oefenbijeenkomsten ontwikkeld, zodat jij er de dag erna al in je eigen praktijk mee kunt werken.

Wat kun je verwachten?

De ochtend
We starten met lichaamswerk en een korte meditatie. Vervolgens deel ik kennis over en geef ik context bij het lichaamsgericht werken.
Wat is het, hoe werkt het en wanneer zet je het in. Ik deel mijn ervaringen in sessies en wat de resulaten zijn van lichaamsgericht coachen. Aansluitend geef ik een life-demonstratie van een sessie met 1 van de deelnemers.

De middag
Gaat het over zelf ervaren en zelf leren van lichaamsgericht coachen.
Je gaat uitgebreid oefenen in een veilige setting en je krijgt van mij interventies op maat wanneer je vastloopt. Zodat je zelfvertrouwen ontwikkelt om dit ook met jouw klanten te gaan doen.


Na de masterclass krijg je van mij begeleiding via mail of telefonisch om datgeen te delen waar je tegenaan loopt in de praktijk. Ook bied ik supervisie oefenbijeenkomsten zodat jij het lichaamsgericht coachen verder ontwikkelt in jouw eigen werksituatie.

Team
Mijn begeleidersopleiding heb ik op Venwoude gedaan, een centrum voor persoonlijke groei en waar ik ook een jaar heb gewoond en een leiderschapsopleiding heb gedaan. Na mijn beroepsopleiding tot Lichaamswerker heb ik mezelf gespecialiseerd in lichaamsgericht traumawerk. Aansluitend heb ik een teamcoachopleiding gedaan en studeer ik nu als Leraar Zijnsoriëntatie aan de School voor Zijnsoriëntatie; een combinatie tussen Westerse psychologie, Oosterse Boeddhisme en gezond boerenverstand.


Deelname

  • De masterclass is geschikt voor iedereen die met mensen werkt in de vorm van hulpverlening, therapie, GGZ, coaching of onderwijs.
  • Je hebt een gedegen basisopleiding gevolgd en HBO denk- en werkniveau.
  • Je beschikt over zelfbewustzijn en ervaring met zelfverkenning en bent bereid tot (verdere) introspectie.
  • Je bent een bevlogen en open-minded professional.
  • Ruimte voor 6-8 deelnemers


Wanneer?

Woensdag 17 januari van 10:00 - 17:00 uur.  


Investering?
149 euro (excl. 21% btw) incl. onbeperkt thee en water, zoetigheden, vers fruit. Lunch zelf meebrengen.

Waar?
Een mooie lichte meditatiestudio in Amsterdam Oud-West, Bilderdijkkade 26 IV. Makkelijk met OV te bereiken, parkeermogelijkheden (betaald) voor de deur.

Wat deelnemers over mijn masterclasses zeggen:

“Lichaamsgericht coachen begint bij jezelf, in je eigen lichaam zijn. De masterclass van Marlies brengt je precies daar. Zo mooi hoe Marlies je voorleeft, voordoet en laat ervaren hoe het werkt en hoe het gaat als je het lichaam volledig betrekt bij het begeleiden van mensen. De afwisseling tussen ervaren en ook zelf aan de slag brengt je al na één dag zo veel verder. Het is een cadeau voor jezelf om in de liefdevolle setting die Marlies creëert, stappen te mogen zetten binnen lichaamswerk. De inspiratie van deze masterclass is zo groots, dat ik er in mijn praktijk voor life coaching meteen mee verder wil en dat ik dit ook kan!

Bedankt voor deze stralende dag in Amsterdam!"

Karin Meerman, praktijk voor Lifecoaching

"De Masterclass met Marlies Roosendaal heeft mij zeer geïnspireerd.

Marlies is een ervaren en vakkundige trainer en therapeut. Met haar manier van les geven nodigt zij je op een laagdrempelige manier uit om  nieuwe kennis je snel eigen te maken. Tijdens het oefenen geeft Marlies nuttige feedback. Wat ik heel fijn vond was hoe ze  alles wist terug te brengen tot zijn essentie.

Ik kan de Masterclass van harte aanbevelen”.

 

Ketu Bo, Lichaamswerk Bergen